recherche
Mercredi
Jeudi
Vendredi
13°
Webcam
>

Burimet e disponueshme

Komisioni për integrimin e të huajve
Komuna e Martigny
Rue de l'Hotel de Ville 1
1920 Martigny

Intervenimin në familjet e emigrantëve
Lidhjen në mes shkollës dhe familjeve të emigrantëve, mbështetje udhëzime dhe fuqizimi i prindërve në procesin e tyre të integrimit.
Marie-Antoinette Olesen
Tel. 079 794 89 35

Edukator Rruga
Lidhje në mes të rinjve dhe të rriturve dhe midis autoriteteve të të rinjeve dhe autoriteteve komunale
Burimeve për prindërit, të mbështetjes arsimore për familjet
Matthieu Moulin
Tel. 079 238 89 60

Shoqata e Prindërve të Martigny : APE
Case Postale 26, 1920 Martigny
Kryetari: Myriam Jacquemoud
Tel. 027 722 01 02

Integrimin për të gjithë: IPT
Nxitja e integrimit dhe rehabilitimin profesional të personave me shëndetin e tyre mendor apo fizik.
Rue de l'Hotel de Ville 14
1920 Martigny
Tel. 027 327 62 30
 
Shtëpija « Bernadette Carmen » për aplikantët refugjatë
Rue de Bellevue 4
1920 Martigny
Tel. 027 / 722 50 00
Fax 027 / 722 66 79

Pjesëmarrje sa më shumicë
Luajnë, të shqyrtuar dhe të argëtohen duke marrë pjesë në aktivitete të ndryshme fizike, të ofruara nga klubet sportive në Martigny Martigny-Combe dhe Charrat.
Fëmijët dhe të rinjtë e moshës 8 deri në 16 vjet

Komuna e Martigny
Komisioni për sport dhe argëtim
Rue de l'Hotel de Ville 1
1920 Martigny
E-mail:   

Projektet e Integrimit

Kurset në gjuhen frenghiste për të huajt dhe shtetësi:

klasa falas nga e hëna deri të premten: periudha nga shtatori në dhjetor dhe nga shkurti në qershor
Nivele: Literacy dhe ?? ?, fillestar dhe ? ??, mesatar, mesatar dhe avancuar
Mëngjesit 09:00-10:00 30 në Shtëpinë e Muzikës dhe në mbrëmje nga ora 19:00 të 20h 30 për Round Sainte-Marie.
Informacionit dhe regjistrimit në 027 / 721 22 59
Delegati për integrimin e të huajve
Rue de l'Hotel de Ville 1
1920 Martigny
Kërkesat 027 721 22 59 

Cours alphabétisation au Cycle de Ste-Marie

Cours débutant à la Maison de la Musique

Projekti "Integrimi në vazhdim, qendra për kulturë dhe lexim në Martigny »

Komunitete të ndryshme, shoqatat e huaja, komitetet e rretheve, dhe qytetarët e Zvicrës Martigny organizojnë mbrëmje të mdryshme në kulturat e tyre dhe për të nxitur shkëmbimet kulturore dhe të jetojnë së bashku. Një shkëmbim miqësorë, një zbulim i kulturës lokale dhe të kulturave të tjera janë ofruar çdo të premte në fund të muajit.
Kontakti: Komisioneri për Integrim
Kërkesat 027 721 22 59

Soirée mexicaine

Soirée polonaise

 

Projekti "Avansimi në Shkollë"

Një seminar të integrimit për prindërit e Martigny. Një  i  integrimit për të lehtësuar një kuptim më të mirë të sistemit shkollor dhe për të ndihmuar prindërit për të mirë,për të angazhuar në programin mësimor të fëmijëve të tyre.
Kontakt :
Marie-Antoinette Olesen 
079 794 89 35

Seminare Kompjuterike


Klasa për kompjuter falas për emigrantët  nga rajoni i Martigny dhe rrethinat.
Nga shtatori në qershor dhe çdo e mërkurë nga prej orës 14 nderi 16 dhe prej orës 18 nderi 20

në Sainte Jeanne Antide në Martigny.
Qendra Zvicërane-Emigrantët
Kontakt: Znj Agnes Larose
Tel. 027 323 12 16 / 078 648 74 46
Email: agnesla@hotmail.com


Programi për shkëmbim dhe integrimin të Kryqi-t të Kuq Valais « Eja te une »

Programi për shkëmbim dhe integrimin e fëmijëve dhe të rinjve në familjet e emigrantëve dhe në rajon zvicerane në Martigny.
 Kryqi i Kuq  Valais
Rue Chanoine Berchtold 10
Case postale 310, 1951 Sion
Tel. 027 322 13 54
Croix-Rouge.valais @ tvs2net.ch    

Kurse & Trajnime

Për të akomoduar të rinjtë të huaj nga shkollimi i obliguar për gjuhë nga 5 deri në 20 vjet"
Shkolla profesionale Martigny: EPM
Formacion profesional / Itnegrimi në botën e punës
Laurent Jacquemin
Rue de Grimisuat 8 -1920 Martigny
Tel. 027 722 67 privatë 24 - Tel. Prof 027.606 07 00

Semestëri i Motivimit për të rinjtë: SMJ Arc-en-Ciel
Për të rinjtë të moshës 15 deri në 20 vjet mbasë arsimimit të obliguar, ose pa profesion
Struktura profesionale kurset orientuese për mbështetjen dhe për zgjedhjen e një profesionit

Rue de l'Hotel de Ville 10
1920 Martigny
Tel. 027 722 62 01 / 079 351 30 43

Seval : Semestri i Vlerësimit
Shtëpi e të rinjëve që kërkojnë trajnime, seminare të punësimit, mbështetje akademike dhe udhëzime për hulumtim profesionale
Rue de l'Ancienne Pointe 16
1920 Martigny
Tel. 027 723 14 45 / 079 351 30 43

Mbështetje shtesë për praktikantë
Kurset për nxënësit vendas dhe të huaj për përfitimin e një kontrate pune
Menaxher: Perrin Bernard
Tel. 027 723 26 46

Lista e Shoqatave

Grupi Ndërkombëtarë i Kulturës, Martigny: CGI
Shoqata a politike  dhe emërtimi neutral përfshin anëtarë nga disa vende.
Forumi për komunikimin dhe shkëmbimin me grupe të ndryshme etnike në një hapësirë shumë miqësore.
Qëllimi i tij është për të mbledhur forcat e për një veprim të përhershëm në mbështetje të kulturës dhe të marrëdhënieve njerëzore, dhe për të lehtësuar shkëmbimet mes Zvicrës dhe botë.
Kryetari: Adeline Tornay
Rue des Alpes 1
1920 Martigny
Natel. 078 852 76 40
Email: adelinetornay@hotmail.com

Shoqata Casa de Galicia
Rue du Châble-Bet 16, 1920 Martigny
Tel. 027 722 60 98
Kryetari: Oliveira Luis
Natel. 079 437 05 55

Kolonia Italiane Oasis
Rue du Châble-Bet 16,1920 Martigny
Tel. 027 722 65 96
Kryetar: Massimo Rollo
Natel. 079 220 77 91

Qendra Kulturore Portugeze
 Rue des Finettes 55, 1920 Martigny
Tel. 027 722 77 96

Shoqata: Solidariteti Guinée-Bissau/Suisse SGBS
CP 282, 1920 Martigny
Président : Ambrosio Antonio Ucalam
Tél.  027 746 30 16 / 079 577 38 05

Shoqata shqiptaro-kosovare të martigny-it
Case postale 97, 1920 Martigny
Kryetar: Berisha Muhharem
Tel. 079 779 96 42
www.association-albano-kosovare.ch

NEWROZ
Shoqata e kurdëve në, Siri Turqia, Irani, dhe Iraku.
Rue du dashnore 35, 1920 Martigny
Presidenti: Hussein Al Khalil
Tel. 078 905 25 35Dokumentet e dobishme për ata që jetojnë në Martigny

Informata praktike për të lehtësuar hyrjen në shërbimet kryesore që ofron qyteti i Martigny.
10 apo 14 flumujt (frëngjisht, gjermanisht, italisht, anglisht, portugalisht, spanjollisht, shqip, serbisht, polonisht, arabisht, rumanisht, bullgarisht, kinezisht, rusisht)

Qendra për kulturë dhe takime në mes veti
 
Platforma për nxitjen e shkëmbimeve social-kulturore në mes njerëzve, kulturave dhe gjeneratave. Nëpërmjet projekteve të animacion profesionistë të mundur krijimin dhe forcimin e lidhjeve me fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit, vendas dhe të huaj.

Qendra për kultur
Vorziers 2
1920 Martigny
Tel. 027 722 79 78
Fax. 027 722 79 77
www.clcm.ch
Info:


Grupi: vizë-lidhese
Grupi kulturor i përbërë nga 7 persona me prejardhje të ndryshme dhe kultura të, ofron një program të "Muzikat e botes".
Ky Objektiv është për të inkurajuar takimet mes Zvicëranëve dhe emigrantëve, të mbështetur punën e të huajve integruar në një hapësirë për shkëmbim ndërkulturor.
Kohën e lirë dhe Kultura Qendra e Vorziers

Rue des Vorziers 2
1920 Martigny
Tel. 027 722 79 78
Fax. 027 722 79 77
clcm@mycable.ch
http://www.petitesfugues.ch/
Regjistrimin me email për të

Ngjarje të ndryshme
 

Tregu i Octodurr-it : çdo të enjte në sheshin qendror dhe Avenue de la Gare
Karnaval (Festivali në fund të dimrit) në mes të shkurtit dhe marsit

Java e Valais-it kundër racizmit prej 14 nderi me 21 marsit
Dita 5 kontinentet midis javës së dytë dhe të tretë të qershorit
Open air (Teatri Amfiteatri) nga 22-15 korrik
Panairi i Valais CERM (tetor për 10 ditë)
Festivali i Shën-Michel (Martigny-Bourg) më 2, 3, 9 dhe 10 tetor
Luftimi në mes Lopeve  në tetor Teatri 4
Cirku Knie - CERM në tetor nga programimit
La Corrida Octodur në qendër të qytetit në nëntor
Panairi i madhë Mrtigny-Bourg nga e hëna e parë e dhjetorit
Tregu i Krishtlindjeve në fund të dhjetor-it në qendër të qyetit
Festivali Internacional Folklorik  Octodurus (FIFO) javën e parë të ngjarjeve palë gusht çdo vit në CERM dhe në qendër të qytetit

 

En savoir plus
Administration municipale de Martigny Secrétariat Général Hôtel de Ville 1 Case postale 176 CH-1920 Martigny Tél. : 027 721 21 11 Fax : 027 721 22 12 Contacter la ville de Martigny
Horaires d'ouverture du Greffe municipal
du lundi au vendredi
07h30 - 12h00
13h30 - 17h30
Merci de respecter les précautions sanitaires
Horaires d'ouverture de l'Accueil Citoyen
du lundi au vendredi
09h00 - 12h00
15h00 - 18h30
Merci de respecter les précautions sanitaires
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to improve your user experience and to provide website statistics.
Read the legal notice ok