recherche
Vendredi
21°
Samedi
28°
Dimanche
29°
Webcam
>

Vetura

Disa rregulla

 • Çdo njeri që dëshiron te vozit vetur me një motor ai duhet të ketë nje leje.
 • Permia e veturës te nje mësimtari mundeson që të vozit me autoshkollë, ose me një     njeri qe ika mbushur 21 vjet minimum, dhe qi e ka lejen e vozitjes mbi 3 vjet
 • Në zvicërr, shpejtsija është e kufizuar deri ne 50km/h në rrugë kantonale (tabelet e kalterta) kufizohet shpejtësia në 80km/h dhë ne autostradë (tabelet e gjelbërta) kilometragja maximale kufizohet në 120km/h
 • Në veturë obligohet që çdo pasagjer të ketë rrypin e vendosur, dhe fëmijët qe janë nerr 7 vjet ata duhen te jenë te ulur mbrapa te veturës në një ulëse te specializar për ta (për ma shumë informata : byrovi TCS ne '' office de Tourisme '')
 • Për ata qe janë vetëm me dy rrotë, mbrojtsia e kokës obligohet edhe për motor bicikleta
 • Për alkol nuk mund të jetë më tepër se 0.5°/00 (1 got)
 • Veturat që nuk kanë mundësi të voziten ne 80km/h minimum ato nuk lejohen te voziten ne autostradë. Ndalohet, auto stopi dhe gomat me gozhda gjitashtu. Si te jeni ne prishje si për shembull ( pa benzin), ju mund te denoheni.

Leja e vetures

 • prej 14 vjetëve : motor bicikleta dhe veturat deri në 30km/h
 • prej 16 vjetëve : motorat deri ne 50cm3
 • prej 18 vjetëve të gjithë tipat tjerë te veturave autorizohen.
 • Permia e vozitësit mësimtari ëshët e vlefshme 2 vjetë në maksimum dhe mund te miret vetëm mas orëve te ndihmes së parë dhe regjistrimit të nje autoshkolle.
 • Vitin e parë lejohen lejet jo zvicërrane, vetëm për gara profesionale ndalohen.

Importimi i veturave

nëse e sjellni veturën e juaj prej vendit tuaj ju duheni ta beni kontroll teknike dhe ta informoni service cantonal de la circulation routière për këtë

Te parin vitë te regjistrimit të veturës ju nuk mundeni ta shitni ose ta jepni ndonje njeriu tjeter.

Për kontrollën teknike ju duheni ta dorëzoni : raportin e expertizen dhe dokumenti i anti polucionit (prej nje garazhisti).

Adresa

Service cantonal de la circulation routière et de la navigation
Av. de France 71
1951 Sion
tél : 027/606.71.00

Për bicikleta apo motor bicikleta plaketat blehen ne post apo në TCS.

RC vetur

Çdo vetur automobilistike duhet të jetë e siguruar, sigurimi që përgjigjet prishjet (pies) ose sulmimet prej dikujt.

Shumë tjera oferta të sigurimeve egzistojnë, jo të obliguara por të mira, si për shembell sigurimi të banimit, RC privat, casco (vetur), sigurim juridik, TCS : 0844 888 111

Një agjent i sigurimeve munet me ju ndihmuar për zhgjedhjen e sigurimit qe ju konvenon.

En savoir plus
Administration municipale de Martigny Secrétariat Général Hôtel de Ville 1 Case postale 176 CH-1920 Martigny Tél. : 027 721 21 11 Fax : 027 721 22 12 Contacter la ville de Martigny
Horaires d'ouverture du Greffe municipal
du lundi au vendredi
07h30 - 12h00
13h30 - 17h30
Merci de respecter les précautions sanitaires
Horaires d'ouverture de l'Accueil Citoyen
du lundi au vendredi
09h00 - 12h00
15h00 - 18h30
Merci de respecter les précautions sanitaires
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to improve your user experience and to provide website statistics.
Read the legal notice ok