recherche
Lundi
17°
Mardi
17°
Mercredi
21°
Webcam

Shkollat, Qerdhet

Qerdhet

Organizimi për fëmit e vegjel (027/721.26.87) kujdeset qe të bartin dgjdo fëmi prej 0 teri 12 vjet nepër qerdhet komunale.

Shkollat

Shkolla obligohet për dgjdo femi prëj 5 tej 15 vjegjare (10 vite shkollore). Shkolla fillon ne fund të muajt gusht dhe mbaron ne fund te muajt qeshor dhe ka pushime të ndryshme ne mes te vitit. Nje plan shkollor i parashtohet dgjdo nxësi në fillim të vitit.

Shkollat parashkollore dhe filloret, prej 4 tej 12vjegjare jan komunale. Informatat dhe rrigjistrimet në birova të sekretaris të shkollave qi gjinden ne ndertesen shkollore në qytet

Secrétariat des écoles: Rue des Ecoles 7 tel : 027/721.24.00

Për rinin 12 teri në 15 vjet, egzistojn në Martigny, dy shkolla të mësme :

C.O. Sainte Jeanne Antide
Rue du Simplon 10

tél. no: 027/722.22.88
C.O. Sainte Marie
Rue du Grand Verger

tél. no : 027/722.22.42

Shkollat superiore dhe shkollat profesionale (praktik) jan të zgjedhta sim bas deshires, dhe kapacitetit të secilit.

Qendra e informatave të orientimit profesional (CIO) drejton dgjdo njeri qi deshiron të perfeksionohet :

Adresa

Rue du Collège 5
1920 Martigny
tél : 027/721.75.61
En savoir plus
Inscription à la newsletter
Administration municipale de Martigny Secrétariat Général Hôtel de Ville 1 Case postale 176 CH-1920 Martigny Tél. : 027 721 21 11 Fax : 027 721 22 12 Contact par mail
Horaires d'ouverture de l'administration
du lundi au vendredi
07h30 - 12h00
13h30 - 17h30
Horaires d'ouverture de l'Accueil Citoyen
du lundi au vendredi
09h00 - 12h00
15h00 - 18h30